Dirigent – Kristof Peeters

Kristof Peeters kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegeven. Als 2de zoon uit een muzikale familie begon hij op zijn achtste met trompet in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Geel. Daar volgde hij 7 jaar les bij Jazztrombonist Vic Vos en Trompettist Dirk Hannes. Op zijn 15de besloot hij zijn trompet aan de haak te hangen en over te schakelen op euphonium. En … dit bleek niet zo’n slechte keuze.

In 2015 startte hij zijn muzikale studies aan de Luca school of Arts te Leuven, waar hij deskundig begeleid wordt door Euphoniumvirtuoos Nick Ost waar hij ondertussen zijn Bachelor Euphonium behaalde. In het harmonieorkest Centrumharmonie Geel maakt Kristof deel uit van de Muziekcommissie en dirigeert hij sinds 2017 het instaporkest.

Momenteel is hij ook actief als muzikant bij gerenommeerde orkesten zoals het Harmonieorkest van het Lemmensinstituut (o.l.v. Ivan Meylemans), bij de Koninklijke Harmonie van Peer (o.l.v. Kevin Houben) en bij Brassband Heist (o.l.v. Bert Van Thienen). Als euphoniuminstructeur wordt hij op regelmatige basis gevraagd voor het opleiden van beginnende euphoniumspelers op muziekkampen. Verder wordt hij gevraagd door orkesten uit de hele regio.